asd

Måske er du allergisk over for marsvin, træt af at katten fælder eller har ikke overskud til at gå med hunden klokken seks om morgenen? Er dette tilfældet, kan en fugl være det oplagte kæledyr for dig. Fugle er både forholdsvis nemme at passe og er sjove og fine at have stående, hvad end det er i stuen eller på børneværelset.

Her får du derfor serveret alt, du bør vide, før du investerer i en fugl.

Hvilken fugl bør jeg vælge?

Først og fremmest er det vigtigt at vide, at de fleste fugle kræver både en del pasning og en del opmærksomhed. Anskaffer man sig en fugl som kæledyr, skal man være indstillet på, at det ikke blot er en pyntegenstand til hjemmet, men at det er et dyr, der skal passe og plejes på lige fod med mange andre typer kæledyr.

Der findes mange fuglearter at vælge mellem, når man vil have en fugl som kæledyr. Her er nogle af de mest populære

fugl_

  • Undulater
  • Kanariefugle
  • Papegøjer

Er du helt ny i fugleverdenen, og har aldrig haft fugl før, kan det være en god idé at vælge en undulat eller kanariefugl. Disse er en del mindre krævende end eksempelvis en papegøje, og kan derfor være gode at starte med, hvis man vil øve sig på at være fugleejer.

Plads til fuglen

Fugle behøver generelt ikke at have kæmpe bure, da det ikke gør den store forskel, om deres bur har et diameter på 30 cm eller 50 cm. Så længe der er plads til både mad og vand og at fuglen kan bevæge sig lidt frem og tilbage. Dog vælger mange at have fugle, der kan tages ud af buret og have lov til at flyve rundt i stuen. Har du mulighed for dette, vil det være en stor fordel, da det ligger til fuglens natur at få lov at bruge sine flyveegenskaber.

Fuglebur_fugl

Tid og pasning

Modsat eksempelvis hunde, skal fugle ikke luftes eller motioneres, og på den måde kan man argumentere for, at den er væsentligt nemmere at have som kæledyr. Dog er nogle fugle meget sociale, og kræver derfor, at de ofte tages ud og leges eller snakkes med, mens andre fugle kan klare sig med længere tid i buret. Dog skal fuglene have både mad og vand hver dag, uanset hvilket art, du ender op med at købe.