asd

Der er mange forskellige muligheder, når du gerne vil have dig et kæledyr. Her er en fugl en af mulighederne, og det er en mulighed, som ret mange danskere har benyttet sig af gennem årene. Det er derfor ikke svært at finde en dyrehandel, hvor du kan finde dig en fugl.

Men inden du bliver ejer af en fugl, så er der selvfølgelig nogle ting, som du skal tage stilling til og få ordnet. Sådan er det altid, når det kommer til erhvervelsen af et nyt kæledyr – og dem med vinger er ingen undtagelse.

Hvilken fugl skal du have?

Dette er nok det første spørgsmål, som du skal stille dig selv. Der er nemlig forskellige muligheder, når det kommer til fugle. De kan variere, når det kommer til størrelse, men også med hensyn til intelligens og behov. Du skal derfor tænke over, hvad du har plads og overskud til.

En klassiker er en lille fugl som en kanariefugl eller en undulat. Disse fugle er der rigtig mange, der anskaffer sig som kæledyr. De kræver ikke så meget plads, og de kræver ikke alt for meget aktivering. Alligevel skal du selvfølgelig sørge for, at din fugl har optimale forhold.

Fugl

Sørg for plads og et godt miljø

For det første skal du hav et bur, der er stort nok til din fugl. Fugle er væsner, der har brug for plads, og derfor trives de ikke, hvis de har et lillebitte bur uden plads til at flakse rundt. Buret skal også have plads til en gren at sidde på, en foderskål og så videre.

Fuglen skal så at sige have det godt. Det kan du blandt andet sikre dig ved ikke kun at indrette buret med de basale ting. Du kan tænke over, at fuglen skal aktiveres og have lidt lækker mad og noget legetøj.

Tag dig tid til din fugl

At have en fugl er ikke det samme, som at have en hund eller en kat. Fuglen har ikke samme niveau af intelligens, og du kan ikke knytte det samme bånd med den. Men fuglen har alligevel brug for opmærksomhed og leg.

Det er en god idé at tale til din fugl en gang imellem. Du kan med fordel også åbne buret og lade den flyve rundt i hjemmet, når du har mulighed for det. Her kan du forsøge at fodre den og få den til at sidde på din hånd.

Køb eventuelt to fugle

Det er noget, du kan overveje, hvis du har pladsen og pengene til det. Fugle er sociale væsner, og de vil have godt af, at kunne bo sammen med artsfæller. Er fuglene af forskelligt køn, skal du selvfølgelig være opmærksom på risikoen for unger.

Fugle