asd

Står du lige som så mange andre og skal vælge din rejsedestination denne sommer? De fleste danskere er på dette tidspunkt godt igang med at finde et dejligt sted at tage hen med kæresten eller familien og det kan skam være rigtigt svært at finde et sted, når der er så mange muligheder.

Nogle vælger et sted, hvor der er høj sol og gode badestrande. Andre vælger et feriested, hvor de har mulighed for at opleve en masse  historie og have kulturelle oplevelser på kort tid.

Men hvad med dig selv? Har du allerede booket eller står du også som så mange og funderer over, hvor turen mon skal gå hen i år? Skal det være Paris igen eller måske en alindelig badeferie i Tyrkiet? Hvad med at vælge et sted i år, der ikke kun byder på solrige dage men også spændende naturoplevelser?

cocktail

En lidt anderledens ferie ville være, hvis du valgte dit feriested på baggrund af de eksotiske fugle, du ville kunne finde der! I stedet for at du endnu engang tager et sted hen, der alligevel er et kendt turiststed og derfor overproppet med mennesker, så kunne du lade fuglene vise dig vej.

En mulighed er selvfølgelig at lukke undulaten ud af sit bur og så lade hende vandre rundt på et verdenskort, indtil hun med næbbet viser dig din nye rejsedestination. Men hvis du ikke har helt tillid til, at dit kæledyr kan tage den rette beslutning, så prøv at lave lidt research hjemmefra før du vælger rejsedestination. Hvilke slags fugle ville du have mulighed for at se i for eksempel Thailand? Eller hvad med den sydlige del af Tyrkiet? I Nordamerika?

Det er da i det mindste værd at overveje, hvilket dyreliv kan vente dig dit nye sted, før du booker flybilletter. Du ville kunne have muligheden for at få dig nogle helt fantastiske oplevelser og få set nogle dyrearter, du aldrig havde drømt om at få at se i virkeligheden!

 

Hvide strand og rigt dyreliv

Måske er familien ikke lige så vild med ideen som dig om at tage et sted hen, hvor de kan kigge på eksotiske fugle. De havde måske mere forestillet sig den traditionelle form for badeferie, hvor størstedelen af tiden bliver brugt ved poolen eller på stranden. De havde mere glædet sig til, at de en solrig aften kunne tage hen og nyde tiden på en restuarent med lækker lokal mad, der får munden til at løbe i vand. Og det lyder da også dejligt gør det ikke?

kloden

Heldigvis behøver det jo ikke at være et spørgsmål om enten at gøre det ene eller vælge det andet. Du kan skam godt steder, der tilbyder begge dele, og dermed få det bedste af begge verdenener.

De oplevelser du får, imens du er afsted, afhænger fuldstændig af hvor du tager hen og hvor meget research om stedet du laver hjemmefra.

Hvor er dit bedste spisesteder? Hvilke lokale attraktioner skal man bare se, imens man er der? Og ikke mindst; hvilke eksotiske fugle vil du have mulighed for at se?

Gør dig selv den tjeneste og læs op på det sted, du og familien overvejerat tage hen i år. Dermed sikre du dig, at du virkelig får gode muligheder for at opleve kulturen og lære noget om historien, i det land du besøger. Men du sørger samtidig for at du får lige netop du oplevelser du har lyst at få ud af din ferie!