asd

Undulater er meget selskabelige og sociale dyr. I naturen lever de i kæmpestore flokke, og de har det derfor bedst i selskab med andre undulater. 

Men artsfæller er ikke det eneste selskab, undulater nyder. Undulater kan blive meget tamme og knytte tætte bånd til deres mennesker. Hvis du gerne vil have en undulat, du kan nusse med, skal du dog først vinde dens fortrolighed.

Derfor er det essentielt, at din undulat er tryg og har et sted, den kan lide at bo. Du kan spare mange penge ved at lede efter udstyr til din fugl på tilbud. 

Undulat med madbeholder

Tålmodighed, tålmodighed, tålmodighed

Når du først har indrettet et godt hjem til din undulat, skal du lade den vænne sig til de nye omgivelser. Når den først er faldet til ro, kan du begynde at nærme dig den. Og her handler det først og fremmest om tålmodighed. 

Nogle undulater er håndtamme, når du køber dem. En undulat, der har været vant til at blive håndteret hos opdrætteren, er lettere at nærme sig end en fugl, som ikke er vant til mennesker. Uanset hvad, gælder det om at give fuglen ro og lade den komme til dig i dens eget tempo.

Begynd med blot at sidde ved buret. Undgå at nedstirre den og lær at aflæse dens kropssprog. En bange undulat vil skrige og holde fjerene tæt ind mod kroppen, mens en glad fugl puster sig lidt op og ser afslappet ud.

Hirse er undulatens slik

En tilfreds undulat kan lave knase lyde med næbbet, nærmest ligesom en kat der spinder. I det hele taget er undulater gode til lyd. Ikke alle lærer at tale, men undulater er gode til at synge og kan også efterligne det, du siger. 

Når undulaten har vænnet sig til dig, kan du forsigtigt sætte hånden ind i buret. Ligesom med hunde skal du bruge godbidder som træning. Undulater kan lære at tælle, så hvis du viser den tre godbidder, men kun tilbyder to, ved den, at der er én mere.

Undulater elsker hirse, så det er altid et godt lokkemiddel. Når undulaten er tryg og har vænnet sig til at sidde i din hånd, vil den også få lyst til at udforske verden uden for fugleburet. Bliver den utryg, vil den altid flyve ind i buret igen.

hvid fugl i hånd

Én undulat i hånden er bedre end ti på taget

Undulater er den mest udbredte kælefugl. Jo mere tid, du bruger på den, jo mere tillidsfuld bliver den. En tam undulat vil selv flyve ud af buret. Den vil nyde at sidde på din skulder og pludre og følge med i, hvad du laver. 

Undulater bliver i fangenskab mellem 5 og 15 år gamle, så der er basis for et langt og stærkt venskab.