asd

Er det muligt for dig både at have en hund og fugl i hjemmet? Eller vil de to forskellige racer ligge i krig fra dag et?

Det kan skam godt lade sig gøre at have både fugle og hunde i hjemmet på samme tid. Der er dog nogle ting du bør overveje, før du anskaffer dig en hund.

Hunde er jagtdyr

Det er først og fremmest vigtigt at huske på, at hunde er jagtdyr. Det ligger i deres natur at jagte efter ting og de ser mange andre dyreracer, som potentielt foder. Og det gælder altså også fugle.

Det er dog ikke alle hunderacer, hvor jagtinstinktet er lige så tydeligt. Ved nogle hunderacer er det næsten blevet avlet helt væk og det er netop disse hunderacer, som du bør overveje at anskaffe dig.

Selv hvis den hund du får fat i stadigvæk, ikke kan få fat i fuglen, fordi den altid er i bur, så kan fuglen godt mærke at der er et rovdyr i nærheden. Og det kan gøre fuglen stresset og gøre det ubehageligt for den at være i hjemmet. Det er derfor altid en god ide nøje at overveje hvilken race du får.

sovende hund

Hvor meget gør hunden?

Netop fordi fuglen godt kan fornemme, at der er et rovdyr i nærheden, så bør du også overveje at anskaffe dig en hunderace, som ikke gør særligt meget. For når en hund gør, bliver fuglen pludseligt mindet om at der er potentiel fare i nærheden, hvilket igen kan gøre den meget stresset og utilpas til mode.

Du kan nemt se hvilken race gøer mindst ved at gå på nettet og undersøge de forskellige racer. Det vil samtidig også være en velsignelse for dig selv at få fat i en hunderace, der gør mindre, da du dermed ikke ville skulle lægge ører til al dens gøen – og det vil dine naboer heller ikke.

Introducer dem for hinanden

Når man gerne vil have flere forskellige dyreracer under samme tag, så er det altid en god ide at introducerer de to for hinanden. Hvis man blot overlader det til dem selv at finde ud af, så er det netop at det kan gå galt.

Begynd derfor helt i starten med langsomt at vise den ene frem for den anden. Lad dem begge vide at den anden eksisterer og at den anden desuden er ven af dig. Du er samlepunkt for de to forskellige racer og deres loyalitet overfor dig vil hjælpe en del, når du i starten prøver at få dem til at blive gode venner.