asd

Fugle er både smukke og spændende, at kigge på. Og det synes din hund måske også. Hvis du har både en pelset firbenet ven og en fugl derhjemme, så kan det være en udfordring, at have samme kæledyr i et rum. Ofte bliver hunden lidt for interesseret i fuglene, hvilket kan gøre dem skræmte og utrygge i deres eget hjem.

Få hunden på afstand

Hunden synes måske at fuglene i sig selv er spændende, sjove og finurlige at lege med. Men det er ofte ikke gengældt. En hund forstår ikke altid dynamikken med andre kæledyr i hjemmet, eller at det ikke er alle dyr, der er interesseret i at lege. Hvis du har en hund, som står og gør af fuglen eller fugleburet der hjemme, så får man utrygge fugle, og det ønsker vi naturligvis ikke.

Derfor er det en god ide, at holde hunden på afstand af fugleburet, så fuglene kan føle sig tilpasse i deres hjem. Det handler om, at sætte strenge regler for hunden, så den ved, at fuglene og fugleburet er et sted, hvor man ikke skal forstyrre.

Distraher dit kæledyr

Måske er det mest spændende ved fugleburet deres lækre mad. De fedtede fuglekugler kan dufte rigtig godt, og det er svært for en hund, at dy sig, når der er lækker mad inden for næsens rækkevide. Hvis din hund er særlig madglad, så kan du med fordel distrahere din hund og også belønne den for god opførsel med noget lækkert mad.

Køb for eksempel en omgang lækker hundemad eller hundesnacks, så hunden ved, at der altid er lækker god mad at få og se frem til. Hunden er ofte lette, at kontrollere, så snart der er mad i sigte. Derfor er det den nemmeste måde, at distrahere hunden på, hvis den er blevet for optaget af fuglene.

Få fred og ro i hjemmet

Vi vil allerhelst gerne have, at vores kæledyr kan leve sammen i fred og idyl. Det kan være, at der er lidt lang vej, før din hund og din fugl kan trives fuldkommen sammen, men du kan hjælpe processen godt på vej. Det er ikke umuligt, at fugl og hund kan blive gode venner, når først de har haft succesoplevelser sammen. Det er din opgave som forældre, at sørger for, at dette sammenlever forhold bliver så positivt som overhovedet muligt.