asd

Vi danskere er vilde med kæledyr. Herhjemme virker det måske som det mest naturlige i hele verden, men der er ikke mange andre dele af verden, hvor så stor en procentdel af befolkningen har dyr i hjemmet. Ofte har vi selvfølgelig at gøre med nogle af de mest normale typer kæledyr. Det er dyr som hunden og katten. Kort sagt intelligente dyr med pels, som vi kan opleve en slags fællesskab med, og som under alle omstændigheder er rare at kæle med. 

Særligt på det seneste er børn dog også begyndt at spørge deres forældre om mere atypiske kæledyr. Her er der særligt tale om fugle såsom for eksempel undulaten. Det kan dog også være fisk, skildpadder eller reptiler og øgler. Mere og mere går efterhånden som kæledyr. Den udvikling betyder imidlertid også flere skænderier i de danske husholdninger, når det kommer til lige netop kæledyr. Det er nemlig ikke sikkert at alle medlemmer af familien længere kan blive enige om den samme hund eller for den sags skyld det samme dyr. 

To hunde eller andre dyr

Hvorfor er der uenighed?

Står I i den situation er det først og fremmest vigtigt at finde frem til, hvorfor I befinder jer i den situation. Det kan der nemlig være en hel del grunde til. Først og fremmest er det selvfølgelig fordi vores kæledyr også afspejler rigtig meget af, hvem vi selv er. De fleste kender nok den gamle kliche med, at hunden ligner manden. Selvom det ikke nødvendigvis behøver at stemme overens udseendemæssigt, kan der bestemt være en sandhed det i mange andre henseender. Netop derfor kan det også være enormt svært at blive enige, når man er en familie fuld af forskellige slags mennesker, der pludselig skal deles om et eneste kæledyr. 

Derudover kan der også opstå sådanne problemer, fordi man er uenige om, hvad man gerne vil have ud af sit kæledyr. Nogle vil gerne have en aktiv hund, de kan løbe rundt med, mens andre har det fint med nogle flotte fisk, de kan fodre fra tid til anden. Den slags kan altså være en god ide at tale igennem, før man overhovedet nærmer sig beslutningsprocessen.

pludselig har man killinger

To kæledyr kan sagtens lykkes

Det er dog ikke sikkert, at man kan blive enige, og det skal jo løses. Man kan vælge at indgå et kompromis, men hvis man har midler og overskud kan man også vælge at tilgodese alle parter. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at have mere end et kæledyr i samme hjem. Selv hvis det er hund og kat. Eller kat og undulat. Alligevel skal man selvfølgelig tage sine forholdsregler, hvis det er det man vælger at gøre. Det gør sig faktisk særligt gældende, hvis man gerne vil have to hunde, to katte eller lignende. Der vil nemlig ofte hænge nogle magtkampe i luften, så det er vigtigt at dele sol og vind lige.

Særligt med pattedyr kan det også være en god ide at bemærke dyrene løbetid, drægtighedsperiode og lignende. Særligt i den periode kan det nemlig være ekstra krævende at have lige netop den slags kæledyr, og det skal man selvfølgelig bare være opmærksom på. Anskaffer man sig en hunkat, kan man i hvert fald vide sig næsten sikker på, at den på et eller andet tidspunkt kommer hjem drægtig. Så går man lige pludselig fra to til rigtig mange kæledyr i hjemmet.