asd

Er du endelig blevet stolt undulatejer? Så ønsker vi dig et kæmpestort tillykke! Læs videre og få vores råd til, hvordan du indretter det perfekte hjem til din nye, fjerprydede ven. Få styr på sundhedskravene og burets optimale placering – så din nye undulat hurtigt vil føle sig hjemme hos dig, og du kan fokusere på at nyde dens selskab.

Blå fugl på pind

Hvor i hjemmet skal fuglens bur placeres?

Før du tager din nye undulat med hjem, er det vigtigt, at du er sikker på, at du har gjort plads til den et sted, den vil trives. Et separat lokale i hjemmet til undulaten er klart at foretrække, da den har brug for en del plads – og hvis det kan lade sig gøre hos dig vil undulaten elske det, hvis du lader lemmen til dens bur stå åben, så den kan flyve ud og ind, som den lyster. Dette kræver naturligvis, at lokalet er sikret imod, at den flyver helt ud af huset og farer vild i naturen. Her vil den have svært ved at klare sig, bl.a. fordi en tam fugl vil være et meget let offer for rovdyr. Hold derfor altid som minimum yderdøre lukkede.

Noget andet, du skal tage i betragtning, når du placerer undulatens bur, er risiko for træk. Invester gerne i et solidt bord, som kan holde til fugleburet og er stort nok – f.eks. et rustikt plankebord, som du finder her. Plankebordet vil hæve buret tilstrækkeligt over det ofte ret kolde gulv. Placer også plankebordet væk fra vinduer, glasdøre o. lign., så det hverken får træk eller direkte sollys derfra.

Når det bliver sengetid, flyver fuglen tilbage i buret. Herefter skal du dække det med et klæde, som vil holde lys ude og lade din undulat finde ro. Her er det igen smart at have fuglen i et lokale, der er separat fra resten af hjemmet: Undulaten kan nemlig sagtens ignorere de smålyde fra hjemmet, den vil kunne høre gennem væggene – men står der f.eks. en og taler i samme lokale, kan det godt forstyrre dens søvn. Den skal have mindst 10 timers ro hver dag, så dette er yderst vigtigt.

Træt fugl halvsover

Fuglebur: størrelse og indretning

Ligesom det forholder sig med de fleste andre dyr, så trives fugle bedst med masser af plads at boltre sig på. Særligt fordi, de primært får deres motion ved at flyve, har fugle naturligvis brug for så stort et bur som overhovedet muligt – og har du mulighed for at placere buret højt på dit rustikke plankebord og lade lemmen stå åben, så fuglen kan flyve frit rundt i lokalet, bliver den meget glad. I dette tilfælde vil du godt kunne nøjes med et mindre bur, hvis det blot skal fungere som sovesal for din undulat. Flere end én undulat i buret kræver selvsagt et større bur og mere plads.

Når du har fundet det rette bur, er det tid til at lave et bundlag. Lige meget hvilket materiale, du bruger, skal du sørge for, at kornstørrelsen er så stor som muligt. Det skal nemlig ikke være muligt for fuglen at sluge det – og ser du den forsøge dette, skal du skifte bundlaget med det samme. Afhængigt af størrelsen af dit bur kan barkfils, grit og grus anbefales som materiale. Din undulat vil også elske dig højt, hvis du udskifter burets ofte medfølgende siddepind med naturgrene. Deres ujævne, naturlige overflade giver fuglen bedre mulighed for at træne fødder, de er lækre at gnave i – og går du op i æstetik, vil de matche et rustikt plankebord under buret perfekt.