asd

Vil du gerne blive meget bedre til at synge? Eller vil du gerne give dig i kast med at lære og spille et musikinstrument? Har du længe drømt om at have modet til at stå på en scene og optræde for andre mennesker?

Læs med i denne artikel hvor vi beskriver hvordan du kan gå i gang med at slå vingerne ud og forvandle dig selv til en lille sangfugl.

Skal du styrke dine stemmebånd eller fokuserer på at spille guitar? Hvornår skal du have din første optræden?

Der er mange spørgsmål man skal stille sig selv, når man gerne vil udfolde sig musikalsk. Her hjælper vi dig med at svare på nogle af dem.

Varm dine stemmebånd op

Vi har alle et musikinstrument på os, som vi altid render rundt med; vores sangstemme.

Vi kan ofte godt blive lullet ind i en eller anden fantasi om, at nogle simpelthen er født med en smuk sangstemme. Det er rigtig nok, at nogle umiddelbart har en tendens til at udvikle en smuk sangstemme – men det betyder ikke, at vi alle ikke kan gøre det samme.

Måske bliver du ikke lige den næste Madonna eller Britney Spears, men du kan stadigvæk godt øve så meget med din stemme, at du vil kunne synge nogle flotte toner og optræde foran folk med din sangstemme.

En måde at komme i gang på er ved at undersøge de mange ressourcer, som findes på nettet. Hvis du kigger dig lidt omkring, så kan du hurtigt finde frem til en del hjemmesider og videoer, hvor folk giver dig gode råd til, hvordan du optræner din sangstemme og øver dig hver dag.

Hvis du føler, at du har brug for lidt ekstra hjælp, så kan du også altid hyre en sangcoach til at træne dig. Begynd at gå til sangundervisning og lær mere om stemmebåndet – på den måde bliver du også mere vant til at synge foran andre.

Prøv dig frem med et musikinstrument

Hvis det med at synge ikke lige er dig, så kan du også altid begynde at spille et musikinstrument som for eksempel en guitar eller violen.

Du kan købe en guitar eller et andet begynder-musikinstrument til meget billige penge på nettet. Fra helt ny kan du sagtens få fat i en billig version, men du kan også vælge at købe dem brugt. På den måde kan ofte få fat i nogle lidt bedre kvaliteter til billige priser.

fokus

Begynd at klimpre løs derhjemme på dit soveværelse for dig selv. Gør dig fortrolig med guitaren og lær den at kende.

Ligesom hvis du vil øve din sangstemme, så kan du gå på nettet og finde en hel del ressourcer med, hvordan du går i gang med at spille. Du kan på den anden side også gå i gang med at få lidt professionel undervisning, hvis du har råd til det.

Valget er helt op til dig. Hvis du mener at du kan holde motivationen ved lige, så er der ikke noget i vejen for at for eksempel starte ud med at klimpre lidt løs derhjemme selv et par måneder og så tage kontakt til en lærer senere hen for undervisning.

Optræd foran publikum

Hvis du gerne vil presse dig selv endnu mere og tage dit musikalske talent op til et helt nyt niveau, så skal du begynde at optræde.

Du kan for sin vis optræde hvor og over for hvem du end har lyst til at optræde for. Du kan eventuelt starte ud med at spille eller synge lidt for din familie og senere opgradere til at blive gadespiller.

Hvem ved – måske du endda kan komme til at optræde lidt på en cafe eller bar i nærheden af hvor du bor?