asd

Alt for mange danskere har alt for travlt i deres hverdag. Job, familieliv, hobbyer, det hele skal gå op i en højere enhed og det kan være svært for de fleste. Hvis du ønsker dig mere overskud og tid, til for eksempel familiens undulat, eller andre hobbyer, så læs med her og få de gode tips til at komme ned i gear i en presset hverdag. Det handler om at få sig sine pauser i hverdagen, at have det gode sikkerhedsnet i form af for eksempel en god a-kasse, at kunne sige fra og et par andre gode råd til at opnå en mindre presset hverdag. Find billige a-kasser her.

Alt for mange løber alt for stærkt

Vi danskere er på det nærmeste verdensmestre i at have travlt. Sydeuropæerne har i langt bedre grad forstået det gode liv, det behaglige tempo og at man skal kunne følge med. Os nordboere er regelryttere, som aldrig stiller for sent på jobbet og som slet ikke kunne drømme om at aflevere for sent. Måske er der her tale om en generalisering og så alligevel? Måske kan vi lære noget om den måde, som de fleste forbinder med en mere tilbagelænet lisførelse i Sydeuropa.

Den gode pause i hverdagen

Et godt råd som i hvert fald har vundet indpas i en sydeuropæisk livsførelse, er pausen midt på dagen. Mange danskere springer den simpelthen over og knokler i stedet videre foran computeren, med tastatur og mus i den ene hånd, og leverpostejsmaden i den anden. Men pausen midt på dagen kan faktisk være en god stund, hvor du får lov at komme ned i gear, nyde din frokost, og også dine kollegaers selskab.

Det altafgørende sikkerhedsnet

En anden vigtig ting for din evne til at komme ned i gear og nyde din fritid, er det gode sikkerhedsnet. Mange kan nikke genkendende til, at man føler sig mere afslappet, når man har et sikkerhedsnet under sig, hvis ulykken skulle være ude. Det gode sikkerhedsnet er for eksempel et aktivt valg om en god a-kasse, den gode pensionsordning, en fornuftig opsparing. Visheden omkring den hjælp du vil få, hvis for eksempel du mister dit job. Har man et godt sikkerhedsnet, kan man i langt højere grad slappe af i en stressende hverdag.

trist

Sig fra på jobbet

En god måde at komme ned i gear på, er ved at øve sig i at sige fra. Det handler ikke om at være en dårlig medarbejder, men om at være den bedste udgave af en selv. Når chefen endnu engang giver dig de store opgaver i sidste minut, så øv dig i at være realistisk omkring din tid og dit overskud. Det må og skal altid være okay, at sige til og fra.

Giv tid til det nære

Endelig handler ro i hverdagen også om at give sig selv lov. Er din store interesse fugle, så brug en halv time om dagen på familiens fugl. Når først du har sat tiden af til at nyde dit kæledyr, eller for den sags skyld en anden hobby, så bliver det automatisk mere legitimt at bruge den nødvendige tid.

Motion giver større overskud

Det kan lyde helt skørt at du får mere overskud, ved at bruge tid. Men motion er faktisk en af de bedste måder til at få ryddet op i dine tanker og få mere overskud til fritid når du har motioneret.