asd

Det er blevet forår, og dag for dag får vi langsomt flere lyse timer i døgnet. Om morgenen er fuglene atter begyndt at kvidre, og de begynder så småt at finde de steder, hvor de vil bygge deres kommende reder. Det er hyggeligt at betragte fuglene.

Mange vender tilbage til de samme steder, hvor de holdt til året for inden. Måske man er heldig at kunne genkende et fuglepar i sin have. Har man gennem vinteren fodret de fugle, som er overvintret herhjemme, vil de med høj sandsynlighed blive i eller nær din have, da der er godt med mad, selv når det er vinter. Har du sat fuglekasser op, vil de nok benytte dem.

En fugl i hånden er bedre en ti på taget

For det meste er det en ren fryd at have fugleliv i haven. Men det kan dog blive problematisk, hvis de vælger at sidde på taget af ens hus. Det vil det, fordi taget da vil blive klattet godt til. Det er besværligt at komme til at vaske det rent, da det i sagens natur, er placeret for højt oppe til, at man lige kan skrubbe det af. Heldigvis findes der løsninger, der forhindrer fuglene i at kunne sidde på taget. Du kan søge hjælp og vejledning hos Compara, til at komme problemer med fugle på taget til livs. Hvis skaderne er for store, kan de også hjælpe med et nyt tag.

Fugle

Flere fugle kommer til

I de seneste år er der år for år kommet flere fuglearter til Danmark, end man tidligere har set. Faktisk er vi oppe på hele 178 forskellige fuglearter. Det er 20 procent mere, end hvad vi havde for 200 år siden. Samtidig er der også nogle fuglearter, som opgiver at yngle i Danmark, men i stedet finder andre steder.

En det af de fugle, som er kommet til, yngler normalt i sydligere lande. Det formodes at skyldes klimaforandringerne. Det er spændende, at de kommer hertil, men man skal være opmærksom på de bakterier og sygdomme, som de kan risikere at bære med sig.

Spot de nye arter

Hvis du har interesse for at se og opdage nytilkomne fuglearter, så findes der flere fuglespotterklubber i landet. Hver gang nogen spotter en ny fugl, så registreres det med det samme, og mange kører gerne tværs over landet for at se den pågældende fugl, inden den letter, og flyver videre.

Nogle gange er man heldig at den har slået sig ned på findestedet, andre gange får man kun et kort glimt af den, inden den igen er videre i sin søgen efter et sted at yngle, eller et sted med bedre madmuligheder. Fuglespotterne har et godt sammenhold, og er alle meget passionerede samt vidende omkring deres hobby.

Fugle