asd

Når du anskaffer dig et kæledyr er det vigtigt, at du sætter dig ind i kæledyrets behov. Det varierer meget hvad det enkelte kæledyr har behov for i forhold til pleje og fodring. Det er vigtigt at der er tid til at tage sig af kæledyret i hverdagen, så du er sikker på, at den har det godt. Derfor bør familier altid vælge kæledyr alt efter hvad de har tid og overskud til. Hvilket kæledyr passer bedst til din familie? Hvis du ikke vil være alt for afhængig af et kæledyr og har det fint med at kunne nusse med den i ny og næ, så er en fugl det helt rigtige valg. Det er hyggeligt med en fugl der kan give noget liv i hjemmet samtidig med, at den kan klare sig selv så længe den får mad, vand og masser af kærlighed.

 

Alt hvad den har behov for

Selvom en fugl er et lille dyr, så har den stadig brug for at du sætter noget tid af til den. Der skal skiftes bur, gives foder og du skal sørge for at den hele tiden har adgang til rent drikkevand. Afhængig af art kan det være en god ide at den også kommer ud fra burets areal engang imellem, så den får menneskelig kontakt. Fugle kan være forskellige i forhold til behov. Nogle fugle kræver meget plads, imens de mindre fuglearter kan nøjes med et mindre bur.

fugle

 

Bliv fugleekspert

Det er vigtigt at du sætter dig ind i fuglens behov således, at du ved hvad du skal nå at købe ind til den. På internettet kan du læse om den pågældende fugleart og dermed blive klogere på hvad du gerne må give den af foder samt hvad du absolut ikke må give den. Din fugl kan blive dårlig og syg hvis den fodres med noget som den ikke kan tåle. Derfor skal du passe på med hvad du læser på forskellige forums for fugle. Der kan være delte meninger om hvad man bør give samt hvad man skal holde sig fra. Hvis du er det mindste i tvivl, bør du kontakte din dyrlæge, som med garanti kan give dig den rette vejledning.

 

Foder i god kvalitet

Uanset om det er en fugl eller en kat som du f.eks. skal købe foder til, så skal det være af god kvalitet. Til kat er Eden kattefoder f.eks. et stort hit, da foderet indeholder alle de ingredienser om både killing, den voksne kat samt seniorkatten har behov for.