asd

At have en kat er et stort ansvar, og det er selvfølgelig vigtigt, at du ikke tager det forgivet. Du har sikkert helt styr på det rigtige foder, et godt og stimulerende indemiljø, og dig og din kat tilbringer formentlig masser af gode stunder sammen hver dag, men der er faktisk også nogle andre ting, du bliver nødt til at tage hensyn til. Det kan være svært at huske det hele, så derfor får du her hjælp til at huske de lidt mindre åbenlyse ting, du skal have styr på som katteejer.

kat og kvinde

Husk sundhedstjekket

Hvis din kat virker sund og rask, er det selvfølgelig bare skønt. Men det betyder ikke, at du må glemme det årlige sundhedstjek hos dyrelægen! Det er rigtig vigtigt, at din kat lige bliver set efter, for den kan sagtens gå og fejle ting, uden du opdager det, og det er selvfølgelig også bedst, hvis du kan nå at forebygge problemer, inden de opstår.

Derfor skal du altså lige have katten afsted hos lægen i hvert fald én gang om året. Det er de færreste katte, som kan lide dyrelægebesøg, og derfor kan det være ret svært at tage sig sammen til. Sørg for at have nogle snacks med, som din pelsede ven holder af, så der i det mindste er noget, den kan hygge sig med. Når I er hjemme igen, kan du belønne med et sjovt stykke legetøj eller lignende, så katten også føler, at den får noget ud af det.

Feriepasningen er vigtig

Rigtig mange katteejere oplever hvert eneste år, at de pludselig står og skal på ferie, uden at de har pasning til katten. Nogle gange ryger de oprindelige aftaler i vasken, og andre gange er man bare lidt for sent ude. Det kan godt være, du har masser af venner, men det er bare ikke altid, at de lige kan klemme en kat ind.

Sørg enten for at have både en primær aftale og en backup-aftale. Det kan for eksempel være sådan, at du aftaler med din veninde, at hun passer katten, men hvis noget kommer i vejen, kan din mor så træde til. Alternativt kan du ofre lidt penge og alliere dig med en professionel kattepasser. Du behøver ikke at efterlade din i et internat, for der findes efterhånden en del professionelle kattepassere, som gerne besøger katten i dit hjem. Men som sagt er det noget, du betaler for, så det skal du lige gøre op med dig selv.

Dyrlæge

Glem ikke fagforeningen 

Det lyder måske lidt mærkeligt, men det er altså bare rigtig vigtigt: huske at være medlem af en god a-kasse. Det er for det første vigtigt, fordi du bare ikke må ende i en situation, hvor du står uden penge til at forsøge både dig selv og katten.

Så kan a-kasser også hjælpe dig med mange andre ting, for eksempel kontakt til Arbejdstilsynet. For at være en god katteejer, kræver det, at du passer godt på dig selv, så derfor er det helt centralt, at du trives på din arbejdsplads.

Katte og a-kasser lyder måske lige som hinandens naturlige forlængelser, men hvis du vil give din kat det bedste liv, er en stor del af det, at du har styr på dit eget.