asd

Fuglen er nok det dyr vi som danskere oplever allermest i hverdagen. Det kan fx være en due i parken, en solsort i haven, eller en and i den nærliggende sø. Alle er de helt almindelige, og færdes trygt blandt bebyggelse og civilisation.

Det er dog ikke alle fugle, der er så nemme at få øje på. Hvis du er fugleentusiast, eller bare godt kunne tænkte dig, at overvære nogle lidt mere usædvanlige og sjældnere udgaver af de fjerklædte dyr, er der heldigvis måder, hvorpå dette kan lade sig gøre. Hvis du har kikkerten klar, så læs med her, hvor vi giver dig nogle råd til, hvordan du kan opleve spændende fugle i deres naturlige habitat.

Besøg et fuglereservat

Danmark er faktisk også hjemsted for fugle, der er en anelse mere eksotiske og spektakulære end de førnævnte ænder og duer. Ikke mindst trækfugle har en tendens til, at besøge den danske natur på bestemte tidspunkter i løbet af året. Disse har du mulighed for at opleve på tæt hold, hvis bare du ved, hvor du skal lede.

spurv

Et fuglereservat er ikke overraskende et oplagt sted at besøge, hvis du gerne vil opleve fuglene i naturlige og uforstyrrede omgivelser. Langeland er fx et sted, der er i besiddelse af flere gode fuglereservater. Du kan læse mere om det ved at klikke på linket længere oppe.

Hvilke tidspunkter på året?

Hvilke fugle du vil have mulighed for at se nærmere på, afhænger naturligvis af, hvornår på året du tager af sted. Det er om foråret, at trækfuglene begynder at trække nordpå til bl.a. Danmark. Her bygger de reder og lægger æg. Det er derfor et nærliggende tidspunkt, at tage gummistøvlerne på og kikkerten frem, og bevæge sig ud i naturen.

Sandheden er dog, at du naturligvis kan se spændende fugle i landet hele året. Derfor skal du ikke forhindre dig selv i, at gå på opdagelse efter fugle på andre tidspunkter af året.

Findes der nemmere løsninger?

At bevæge sig ud i den kolde og beskidte natur, for at få et nærmere kig på nogle fugle er måske ikke lige alles kop te. Og hvad hvis man gerne vil se nogle mere eksotiske fugle? Det kunne fx være papegøjer, flamingoer, eller ørne.

Der findes heldigvis simplere løsninger, der ikke indebærer flere timers tålmodighed og beskidt tøj et sted i naturen. En sådan løsning kunne sagtens være, at tage i zoologisk have, hvor spændende og farverige fugle, såvel som andre dyr, kan opleves i trygge rammer. Zoo appellerer til hele familien, og er ikke mindst interessant for børn, der meget vel kan opbygge i interesse i fugle med et besøg. Aalborg Zoo er én af flere rigtig gode zoologiske haver herhjemme, og hvis du kunne være interesseret i, at tage et smut forbi, så kan du læse nærmere om stedet.