asd

Måske regner det udenfor, eller måske er du blevet færdig med alt det praktiske. Du kan i hvert fald nemt være endt i en situation, hvor den nu bare står på at slappe af. Men at slappe af kan faktisk være sværere end man lige tror, i hvert fald hvis du ikke har noget at lave.

Så er det heldigt du har din lille flyvende ven til at holde dig med selskab. Et kæledyr, også hunde eller katte, kan være fantastisk underholdning til når du keder dig.

Det er lidt ligesom altid at have en ven ved din side som du kan hænge ud med, også selvom de ikke siger så meget. Noget kan de dog komme til at sige – det kan fugle i hvert fald lære. Og det er det første ud af tre gode forslag til, hvordan du kan få tiden til at gå når du keder dig.

1. Lær din fugl at være snaksalig

Mest kendt er dette trick nok med papegøjer og andre fugle indenfor papegøje racen. Det er skam også denne slags fugl der er nemmest at lære at tale. Det er efterhånden et rimelig velkendt faktum at fugle kan lære at gentage de ting du siger, og i fremtiden sætte de ord den lære sammen, til noget der minder om sætninger og ’snakken’.

Så sidder du en regnvejrs dag og triller tommelfingre, kunne du jo kaste dig ud i sådan et projekt. Nemmest er det selvfølgelig hvis din fugl ikke er særlig gammel, men man kan nu alligevel en gang i mellem være heldig at lære gammel fugl nye tricks.

2. Gense en nostalgifremkaldende julekalender

Har kedsomheden indtruffet sig fordi du er blevet sneet inde, kunne det være du skulle støve en gammel julekalender af. Du kan se den sammen med din fugl, og har du allerede haft det sjovt med ovenstående forslag, kan du lave en lille leg ud af at give din fugl en godbid hver gang de gentager en replik er julekalenderen.

Af gamle nostalgiske julekalendere der findes derude kunne du overveje Vinterby Øster, Krummernes Jul eller en lidt nyere klassiker, som Jul I Valhal. Alle tre meget populære julekalendere, som du helt sikkert vil have en fest ved at gense.

stream

3. Brug internettet til sjov og spændende research

Med din fugl på skulderen kan du som en pirat gennemsøge internettet efter sjov fakta. Med opfindelsen af internettet har vi adgang til utroligt store mængder viden, som du næsten helt gratis bare kan række ud og tage af. Og alle ved jo at spændende fakta er en af de bedste ’icebreakers’, hvis man gerne vil starte en god samtale.

At opsøge viden selv er også lidt mere underholdende end blot at læne dig tilbage og se en serie. Keder du dig kan du nemt blive rastløs. Så hellere sidde foran computeren og taste dig frem og tilbage mellem videnskabelige sider. Næste gang du er i en situation hvor du er nødt til at smalltalke, vil du have bæltet fyldt med gode samtalestartere og spændende fakta der kan give andre et indtryk af hvor klog du er. Tænk at du ved så meget!

bærbar