asd

At have et kæledyr kræver i høj grad, at du har overskud og glæde ved at passe og pleje dit kæledyr. Det gælder, hvad end du har fugle, hunde eller katte. Nogle dyr kræver mere overskud og tid end andre, og fugle ligger overskudsmæssigt i den lettere kategori. Men du har jo anskaffet dig en fugl for at nyde tiden med tiden, og derfor kan du ligeså godt gøre det lettere for dig selv. 

komfort

Komfort

Sørg for komfort og hyggelige stunder for både fuglen og dig. Fuglen skal have et bur og nogle omstændigheder, der gør, at den føler sig tryg og behageligt tilpas. Men du skal også have møbler og gode rammer, der får dig til at slappe af. 

Det kan være en rigtigt god idé at anskaffe sig et møbel, som står i samme hjørne som fugleburet, og så er ”jeres” sted, når du har fuglen ude af buret. Der skal være tale om en behagelig stol eller sofa, som du sidder godt i, og hvor der er tænkt over komforten. Selvom det kan lyde skørt, kan en gamerstol faktisk være et ret godt bud i den forbindelse. Her er der nemlig i høj grad tænkt på komforten, ligesom stolene ofte kommer i vandafviseligt materiale, så du ikke risikerer pletter fra fuglefoder og eventuelle ”uheld”.

God søvn

Både du og fuglen skal desuden have god søvn hele natten. For fuglens vedkommende bevirker det som oftest, at du skal have et klæde over buret i løbet af natten, så fuglen forstår, at det er nat og sovetid. Den falder i søvn af sig selv, så snart det bliver mørkt inde i buret. 

Du skal ligeledes have den gode og rolige søvn, og dit soveværelse skal derfor indrettes i den del af huset eller lejligheden, som er allermest rolig. Døjer du med søvnbesvær, bør du få undersøgt, hvad det kan skyldes, så der kan rettes op på det. Det kan for eksempel være, at du skærer tænder. Her kan en bideskinne være en løsning. Eller måske har du tankemylder, hvor meditationer kan være løsningen.

Fuglebur

Sund kost

Velvære handler desuden i allerhøjeste grad om sundhed, og overskud kommer automatisk med tilstrækkelig søvn, god og sund kost og tilstrækkelig motion. Sørg derfor for generelt at leve sundt og motionere. Tag et æble, når sliktrangen melder sig, nap cyklen på arbejde og drik vand i stedet for sodavand. Så er du godt på vej.